17 Αυγούστου 2014

Η Αδελφότητα ψηλά - Πεζοπορία στη Δρακόλιμνη!

Καταφύγιο Αστράκας(υψόμετρο 1.950μ.)
Για όσους αγαπούν τη φύση και βαστούν ακόμη τα πόδια τους είναι καιρός να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, όχι για το αν θα τα καταφέρουν στη πολύωρη πεζοπορία, μα για να κρατήσουν την αναπνοή τους στη θέα του μαγευτικού τοπίου που δίχως υπερβολές σου κόβει την ανάσα!
Με ορμητήριο το χωριό μας κάποια μέλη της Αδελφότητας μας οργανώθηκαν φέτος το καλοκαίρι με σκοπό να εξερευνήσουν τη φύση μέσα από τα όμορφα μονοπάτια του όρους Αστράκα και να φτάσουν στη Δρακόλιμνη.
Μετά από μία μικρή στάση στο καταφύγιο που είναι απαραίτητη για λίγη ξεκούραση,ανάκτηση δυνάμεων καθώς και ιδανική για να απολαύσεις τη θέα από τόσο ψηλά, η ομάδα συνέχισε για μια βουτιά στα παγωμένα νερά της Δρακόλιμνης! Ευχόμαστε να οργανωθούν ανάλογες δραστηριότητες στις ομορφιές του τόπου μας και η Αδελφότητα θα είναι υποστηρικτής και συμμέτοχος!


Στη Δρακόλιμνη
Δρακόλιμνη(υψόμετρο 2.050μ.)
Τί είναι η Δρακόλιμνη;
Ίσως στο άκουσμα της ονομασίας αυτής η φαντασία σας να πηγαίνει σε μέρη μυθικά με δράκους, αλλά καλύτερα είναι να ανακαλύψετε οι ίδιοι τη μαγεία αυτού του τοπίου που πραγματικά ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας! Η Δρακόλιμνη λοιπόν βρίσκεται σε αλπικό λιβάδι της Τύμφης, σε υψόμετρο 2.050μ. , και η έκτασή της είναι περίπου 8στρέμματα. Αποτελεί πολυσύχναστο ορειβατικό προορισμό και είναι γνωστή για τους αλπικούς Τρίτωνες που φιλοξενεί στα νερά της. Η λίμνη απέχει 1ώρα από το οργανωμένο καταφύγιο της Αστράκας (υψόμετρο 1950μ.) και 4 περίπου ώρες από το Μικρό Πάπιγκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου