10 Φεβρουαρίου 2014

Ετήσια Χοροεσπερίδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα της Αδελφότητας μας την 1η Φεβρουαρίου 2014 στο κέντρο ¨Έπαυλη¨ στο Χαιδάρι. Η προσέλευση του κόσμου ήταν αναπάντεχη για τα δεδομένα της εποχής. Η είσοδος των χωριανών στο κέντρο ξυπνούσε παλιές θύμισες,αφού αντίκριζαν παλιές φωτογραφίες από το χωριό, γνώριμες φυσιογνωμίες, αγαπημένους ανθρώπους μέσω ενός βιντεοπροβολέα στη μέση της πίστας! Έστω νοητά βρεθήκαμε κοντά στο χωριό, αφού μας έστειλαν τις ευχές τους μέσω βίντεο τα παιδάκια που μένουν στο χωριό τα οποία μας είπαν τα κάλαντα στην πλατεία, ο παπα-Γιώργης δείχνοντας μας και την Αγιογραφεία των Αγίων Αναργύρων (προσφορά της Αδελφότητας) και η γηραιότερη του χωριού , η αγαπημένη μας Σπυρο-τσαγκανέσσα (104 ετών), μας ευχήθηκε να περάσουμε τα χρόνια της και να είμαστε ¨σιδερωμένοι¨. Μας συγκίνησαν πολύ και απέσπασαν το μεγαλύτερο χειροκρότημα. Την  βραδιά ξεκίνησε το χορευτικό μας υπό την συνοδεία της παραδοσιακής πωγωνίσιας ορχήστρας του Λευτέρη Γκιώκα. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μας, έκλεψαν τις εντυπώσεις με την παρουσία τους!


Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα μας συμμετείχε και παραδοσιακή νησιώτικη ορχήστρα. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το μουσικό νησιώτικο διάλειμμα με την ορχήστρα του Παναγιώτη Κοτσώνη ξεσήκωσε τον κόσμο. Τα πωγωνίσια κλαρίνα συνέχισαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες όπως εμείς οι Κουκλιώτες ξέρουμε να γλεντάμε..

Ευχαριστούμε που μας τίμησαν εκπρόσωποι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, της Ομοσπονδίας Άνω Καλαμά καθώς και των Αδελφοτήτων των γύρω χωριών. Ευχαριστούμε επίσης τους ανθρώπους που ταξίδεψαν από το χωριό για να είναι μαζί μας, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μας Τάκη Τάτση και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου όπως και τον πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Κουκλιωτών Θοδωρή Μέμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου